Göra egen surströmming • I föreningen Fermentata Info eller • Som företags aktivitet på incentivenivå
Dag 1; 4 (-6) deltagare kommer till Ulvön. Ledningsgrupp, personal, kunder, leverantörer, andra VIP
• Gruppen checkar in på exklusiva Ulvö Hotell.
• Vi
lägger ut näten och äter sen middag hos UlvöByn.
Dag 2; Upp i ottan - ut på havet - tar upp näten. Frukost.
• Vi skakar nät - lägger fisken i kar att blo´lakas - städning!
• Lunch: Stekt strömming, potatismos, skirat smör, lingon.
• Aktivitet - festmiddag - barhäng - somna ovaggade!
Dag 3: Sovmorgon - gälning - insaltning - storstädning!
• Lunch: Sotare, potatismos, bröd, delisås, mm, mm.
• Avfärd!
............ Ca 8 veckor jäser (syrar, fermenterar) strömmingen
i tunnorna och bevakas av Ulvö Lilla Salteris saltmästare.
• Augusti. Stunden är inne! Vi skådar och smakar resultatet
som är ca 500 - 600 strömmingar! Det ger 3 alternativ:
• Burkerar allt i 1/4-burkar med egen etikett! Ca 70 burkar
• Har stort företagsparty på Ulvön.
• Har stort företagsparty i egen lokal eller vald plats!